ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΡΑΞΕΝΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα iPhone 14 “έσωσε” δέκα νέους που πήγαν για πεζοπορία  

Ακόμη ένα περιστατικό με το Emergency SOS via Satellite (Επείγον SOS μέσω δορυφόρου) της Apple ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας και για άλλη μια φορά έσωσε μια ομάδα αποκλεισμένων πεζοπόρων.

Σύμφωνα με το Upper Ojai Search and Rescue team στην Ventura της Καλιφόρνια, δέκα άνθρωποι χρησιμοποίησαν το εν λόγω χαρακτηριστικό του iPhone 14 για να σωθούν, μιας και δεν είχαν σήμα. Το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Μαΐου, όπου 10 νέοι ηλικίας από 16 έως 18 ετών βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από το φαράγγι της Σάντα Πάουλα. Εκείνοι φαίνεται ότι έκαναν πεζοπορία για τρεις ώρες, αλλά στη συνέχεια χάθηκαν και αποκλείστηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι νέοι δεν ήταν προετοιμασμένοι κατάλληλα για την πεζοπορία και δεν είχαν φέρει μαζί τους αρκετό φαγητό, νερό, φακούς και άλλες προμήθειες. Ένας σερίφης της περιοχής δήλωσε ότι οι περισσότεροι φορούσαν απλά μπλουζάκια (T-shirt) και σορτς, με αποτέλεσμα να μην είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μάλιστα, έμειναν σε διάφορα σημεία για αρκετή ώρα χωρίς να γνωρίζουν που να πάνε.

Ωστόσο, λίγο αργότερα φαίνεται ότι προσπάθησαν να επικοινωνούν με κάποιους για να ζητήσουν βοήθεια, αλλά δεν είχαν σήμα. Έτσι, ένα άτομο είχε στην κατοχή του το iPhone 14 και χρησιμοποίησε το Emergency SOS via Satellite αναζητώντας βοήθεια μέσω δορυφόρου. Για καλή τους τύχη επικοινώνησαν με τις αρχές, μοιράστηκαν την τοποθεσία τους και λίγο αργότερα βρέθηκαν στο σημείο διασώστες, όπου τους παρείχαν νερό και φαγητό.

Το καλό της υπόθεσης σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ότι κανείς δεν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη και γύρισαν χωρίς κανένα πρόβλημα πίσω στο σπίτι τους.

Η λειτουργία αυτή σάς επιτρέπει με πιο απλά λόγια να στέλνετε γραπτά μηνύματα σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν δεν έχετε σήμα στο κινητό σας. Έχουμε δει πολλά περιστατικά από τότε που έγινε διαθέσιμο και έχει σώσει κυριολεκτικά ζωές.

Τι είναι το Επείγον SOS μέσω δορυφόρου; Η απάντηση σύμφωνα με την Apple:

Η λειτουργία Επείγον SOS μέσω δορυφόρου μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες δεν υπάρχουν άλλα μέσα για να επικοινωνήσετε μαζί τους. Αν καλέσετε ή στείλετε γραπτό μήνυμα σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δεν είναι δυνατή η σύνδεση επειδή βρίσκεστε εκτός της εμβέλειας κάλυψης του κινητού δικτύου και του δικτύου Wi-Fi, το iPhone σας θα προσπαθήσει να σας συνδέσει μέσω δορυφόρου με τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Όταν χρησιμοποιείτε δορυφορική σύνδεση, η εμπειρία διαφέρει από την αποστολή ή τη λήψη μηνύματος μέσω κινητού δικτύου. Υπό ιδανικές συνθήκες με ανεμπόδιστη θέα προς τον ουρανό και τον ορίζοντα, μπορεί να χρειαστούν 15 δευτερόλεπτα για να σταλεί ένα μήνυμα, ενώ μπορεί να χρειαστεί πάνω από ένα λεπτό αν βρίσκεστε κάτω από δέντρα με ελαφρύ ή μέτριο φύλλωμα.

Apple: H λειτουργία Επείγον SOS μέσω δορυφόρου έρχεται σε έξι νέες χώρες

Αν βρίσκεστε κάτω από δέντρα με πυκνό φύλλωμα ή περιβάλλεστε από άλλα εμπόδια, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η σύνδεση με κάποιο δορυφόρο. Οι χρόνοι σύνδεσης μπορούν επίσης να επηρεαστούν από το περιβάλλον σας, από το μέγεθος του μηνύματός σας, καθώς και από την κατάσταση και τη διαθεσιμότητα του δορυφορικού δικτύου.

Η λειτουργία Επείγον SOS μέσω δορυφόρου παρέχεται δωρεάν για δύο έτη μετά την ενεργοποίηση του iPhone 14 ή του iPhone 14 Pro.

Πηγή: unboxholics.com

What's your reaction?

Related Posts

1 of 7

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *