ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΡΑΞΕΝΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα μελλοντικά iPhone θα μιλούν με τη φωνή σας μέσα σε 15 λεπτά  

Το μέλλον με την τεχνητή νοημοσύνη και τις εφαρμογές της φαντάζει εξίσου συναρπαστικό όσο και τρομακτικό με τις δυνατότητες που έχει, όπως το να κλωνοποιεί τη φωνή οποιοδήποτε ανθρώπου. Η Apple φαίνεται πως κάνει βήματα στον τομέα της κλωνοποίησης της φωνής καθώς ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό που θα έρθει στα μελλοντικά iPhones.

Ο λόγος για το “Personal Voice” που όπως προδίδει το όνομά του στα αγγλικά, θα δίνει τη δυνατότητα στο iPhone να μιλάει σαν εσάς κλωνοποιώντας τη φωνή του εκάστοτε χρήστη. Πρακτικά αυτό το χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί για λόγους προσβασιμότητας στα iPhone και συγκεκριμένα να βοηθήσει κόσμο που έχει δυσκολία στην εκφορά προφορικού λόγου λόγω γνωσιολογικών προβλημάτων ή παθήσεων όπως τη νόσο του κινητικού νευρώνα (μυατροφική πλευρική σκλήρυνση), ώστε να επικοινωνήσει με άλλα άτομα.

Το μόνο που χρειάζεται το Personal Voice για να δουλέψει είναι να καταγράψει για 15 λεπτά τον ήχο της φωνής και μετά την επεξεργάζεται με έναν machine-learning αλγόριθμο, ώστε να δημιουργήσει μια συνθετική φωνή που θα ακούγεται όπως αυτή του χρήστη. Για να προστατέψει την ιδιωτικότητα των χρηστών η Apple αναφέρει ρητά ότι αυτές οι AI φωνές του χρήστη θα αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή και όχι σε κάποιο cloud.

Το Personal Voice θα καταφθάσει για τους χρήστες iPhone μαζί με την διάθεση του iOS 17, το οποίο θα φέρει κι άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι το Live Speech που θα επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν ό,τι θέλουν να πουν και να τους εκφωνείται δυνατά κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων και κλήσεων FaceTime, καθώς και προσωπικών συνομιλιών.

Καθώς και το Point and Speak που θα επιτρέπει στους χρήστες να στρέφουν τη συσκευή τους σε ένα αντικείμενο με επιγραφές κειμένου και να το διαβάζουν δυνατά από τη συσκευή τους χρησιμοποιώντας την κάμερα και τον σαρωτή Lidar.

Πηγή: Unboxholics.com

What's your reaction?

Related Posts

1 of 7

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *