ΕΞΥΠΝΑ TRICKSΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Το YouTube δοκιμάζει πιο καλό 1080p που θα είναι επί πληρωμή!  

Το YouTube και επίσημα πειραματίζεται με την προσθήκη μιας ακόμη επιλογής ανάλυσης που θα προσφέρει καλύτερης ποιότητας 1080p βίντεο. Γνωρίστε το “1080p Premium”, τη νέα επί πληρωμή επιλογή που θα εμφανίζεται για τα μέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας YouTube Premium, προσφέροντας βίντεο 1080p ανάλυσης, αλλά με υψηλότερο bitrate που μεταφράζεται αυτόματα και σε αρκετά καλύτερη ποιότητα απεικόνισης.

Για την ώρα το YouTube δοκιμάζει πειραματικά το “1080p Premium” με ένα υποσύνολο των συνδρομητών της υπηρεσίας, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς πότε πρόκειται να γίνει ευρέως διαθέσιμο. Παρόλα αυτά, η εταιρία ξεκαθάρισε ήδη πως οι απλοί χρήστες δεν έχουν να φοβούνται κάτι, αφού αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν παράπονα. Πολλοί έκαναν εικασίες πως το YouTube θα κάνει το 1080p αποκλειστικό προνόμιο των επί πληρωμή χρηστών, ενώ υπήρξαν και θεωρίες πως το απλό 1080p μπορεί να γίνει αθόρυβα χειρότερο για να οδηγήσει κόσμο στη μηνιαία συνδρομή.

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ένα αντιπρόσωπος της εταιρίας τόνισε:

Το 1080p Premium είναι μια έκδοση του 1080p με αυξημένο ρυθμό μετάδοσης (bitrate), το οποίο παρέχει περισσότερες πληροφορίες ανά pixel, με αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα προβολής. Δεν υπάρχουν αλλαγές στις υπάρχουσες επιλογές ποιότητας για την 1080p (HD) ανάλυση στο YouTube.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με την ορολογία, η ανάλυση και το bitrate είναι δύο αρκετά διαφορετικές έννοιες. Η ανάλυση είναι πολύ απλά ο αριθμός των pixels που απαρτίζουν το κάθε καρέ ενός βίντεο. Από την άλλη, το bitrate αφορά τον όγκο των δεδομένων χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά κάθε δευτερολέπτου βίντεο.

Έτσι, δύο 1080p βίντεο μπορεί να δείχνουν πολύ διαφορετικά, παρόλο που έχουν την ίδια ανάλυση, αν ο ρυθμός μετάδοσης είναι πολύ υψηλός στο ένα και χαμηλός στο άλλο. Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ εύκολο να παρατηρηθεί στις ταινίες. Ένα Blu-ray αντίτυπο έχει σχεδόν πάντα πολύ καλύτερη ποιότητα σε σύγκριση για παράδειγμα με την προβολή της ίδιας ταινίας από το Netflix, ακόμη και αν η ανάλυση είναι 1080p και στις δύο περιπτώσεις.

Στο περιεχόμενο που μεταδίδεται μέσω διαδικτύου, η ταχύτητα πρόσβασης είναι συνήθως το «bottleneck», γι’ αυτό και το περιεχόμενο του YouTube έχει τυπικά 8 Mbps με 10 Mbps bitrare για την 1080p ανάλυση. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των χρηστών, η νέα 1080p Premium επιλογή μπορεί να έχει έως και 50% καλύτερη ποιότητα, με έναν να παρατηρεί πως το απλό 1080p έπαιζε με 8 Mbps bitrate, ενώ το ίδιο βίντεο είχε 13 Mbps bitrate με την Premium επιλογή.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το YouTube Premium ζητά €8.49 το μήνα.

Πηγή: unboxholics.com

What's your reaction?

Related Posts

1 of 9

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *