ΠΑΡΑΞΕΝΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

TikTok: Οι ΗΠΑ μας απειλούν με ban αν δεν πουλήσουμε την εταιρία  

Το TikTok αποκάλυψε στο Reuters πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαίτησε από την εταιρία να πουλήσουν τις μετοχές τους οι Κινέζοι κάτοχοι, αλλιώς η δημοφιλής εφαρμογή κινδυνεύει με καθολικό ban στις ΗΠΑ.

Η νέα εξέλιξη είναι και η πιο δραματική στην κλιμάκωση των σχέσεων TikTok-ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς νομοθέτες να φοβούνται πως τα δεδομένα των χρηστών του TikTok είναι προσβάσιμα από την κυβέρνηση της Κίνας. Να θυμίσουμε πως το TikTok ανήκει στον κολοσσό ByteDance και διαθέτει πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες.

Η προηγούμενη προσπάθεια ban του TikTok στις ΗΠΑ έλαβε χώρα το 2020, αλλά συνάντησε εμπόδια στα αμερικανικά δικαστήρια.

Τώρα, η επιτροπή ξένων επενδύσεων των ΗΠΑ (CFIUS), απαίτησε από τους κινέζους κατόχους της εταιρίας να πουλήσουν τις μετοχές τους. Αν δε συμμορφωθούν, τοTikTok θα αντιμετωπίσει ένα ban στις ΗΠΑ. Η ByteDance επιβεβαίωσε πως το 60% των μετοχών της ανήκουν σε επενδυτές από όλο τον κόσμο, το 20% ανήκουν στους ιδρυτές και το υπόλοιπο 20% στους εργαζομένους της. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Το TikTok τόνισε πως συνεργάζεται με την CFIUS για πάνω από δύο χρόνια όσον αφορά τις απαιτήσεις ασφαλείας και έχει ξοδέψει πάνω από $1.5 δισεκατομμύριο σε μηχανισμούς ασφαλείας, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί κατασκοπείας.Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, είναι με διαφάνεια, προστασία των συστημάτων και των δεδομένων χρηστών των ΗΠΑ με βάση τις ΗΠΑ, με παρακολούθηση από τρίτο μέρος, με έλεγχο και επιβεβαίωση.

Πηγή: unboxholics.com

What's your reaction?

Related Posts

1 of 9

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *